Piti pitää pieni tauko Mainioista, mutta innostuinkin sitten entistä enemmän... Parempi näin ;)

191.jpg
Perheen elämä oli melko helppoa, ja välillä hieman yksitoikkoistakin. Alekseita hoidettiin, käytiin töissä ja välillä syötiin sekä nukuttiin.

193.jpg
Mutta Alekseipas päätti yllättäen kasvaa isoisän sylissä vaippaikään. En ainakaan huomannut pahoja geenivirheitä. Aleks on horoskoopiltaan härkä (7/7/9/10/1)

194.jpg
"How do I look?"
Pieni muodonmuutos ja pojasta tuli syötävän söpö.

195.jpg
Aapo oli erittäin ihastunut ensimmäiseen lapsenlapseensa ja opettikin tälle mielellään kaikki taidot. Aleksein ensimmäinen sana oli tuttipullo. Kulkeeko suvussa tai jotain, sillä muistaakseni 2. sukupolven lapsista joillakin oli sama ensisana.

197.jpg
Leon maha pompahteli jo toisen kerran, ja Aapo päätti ikuistaa sen hetken. Eihän tällaista nyt joka päivä tapahdu.

198.jpg
Leon lapsivesi tipahti yhtäkkiä vessanpöntöllä ollessa ja synnytys käynnistyi.

199.jpg
Vaaleanvihreä suurisilmäinen tyttövauva kierähti Leon syliin. Vauva sai nimekseen Beata.

200.jpg
Nyt kun Leon maha ei ollut enää tiellä, päästiin leikkimään aikuisten leikkejä. Eeva oli tästä varsin innoissaan, sillä pariskunnan suhteet olivat laskeneet raskauksien aikana.

201.jpg
Vaikka Aapo ei virallisesti ollutkaan Beatan isoisä, piti hän siitä yhtälailla huolta kuin Alekseistakin.

202.jpg
Doris oli saanut kaikki taitopisteet täyteen, enkä elämäntoivettakaan jaksanut enään tässä vaiheessa edes yrittää toteuttaa. Päiviensä iloksi hän rakensi takapihalle pienen puutarhan jota sitten hoiteli. Hopeinen ansiomerkkikin se sieltä sitten lopulta tupsahti.

203.jpg
Kesä teki tulojaan. Sitä ei erityisemmin huomannut muun häslingin keskellä, mutta Eevalla oli tapana mennä töistä suoraan uima-allasterassille ottamaan aurinkoa.

204.jpg

205.jpg
Tässä vaiheessa (taas?) kyllästyin vanhaan taloon, mutta nyt en muuttanut uudelle tontille. Rakensin vain uuden ja jonkin verran pienemmän talon vanhan tilalle. Hyvin sinne mahtui kolme makuuhuonetta, kylpyhuone, keittiöolohuonesysteemin, sekä pieni kirjastonurkkaus. Kuvassa tosin on kaksi kylpyhuonetta, mutta toisen tilalle tein yllä mainitun kirjastonurkan.

206.jpg

216.jpg
Taas uudistettu talo tuntui vauhdittavan ylennyksien saapumista. Eeva ja Leo saivat molemmat ylennyksiä tiuhaan tahtiin. Leo tarvitseekin enää yhden ylennyksen elämäntoiveen suorittamiseen. Eikä ole vielä edes lähellä vanhuutta?

207.jpg
Aapolla ja Doriksella oli nyt runsaasti aikaa harrastuksille ja lapsenlapsille koska kumpikaan ei käynyt enää töissä. Aapo tykästyi maalaamaansa tauluun Doriksesta.

208.jpg
Koska vanhan talon myötä myös entinen puutarha meni sen siliän tien, päätti Doris hankkia uuden, hieman pienemmän mallin.

209.jpg
Aleksei päätti jättää vaippaiän taakse ja siirtyä upouuteen koulupukuun. Hän kasvoikin komeaksi pojaksi. Eevan turbohuulet pysyivät. Aleksein isäukkoa saa arvailla, mutta en kerro sitä ennen kuin hän on aikuinen. ^^

210.jpg
Heti perään Beata kasvoi taaperoksi. Beata on horoskoopiltaan neitsyt (10/1/10/10/2) Ei mikään paras luonne.

211.jpg
Leolla huomattiin pian paha addiktio tulikärpäsiin. Joka yö hän hiippaili ulos niitä pyydystämään. Purkkeja olikin sitten ympäri talo ties missä kummallisissa paikoissa.

212.jpg
Tähänkin lapseen Aapo ihastui ikihyviksi. Beatankin kanssa hän paranteli suhteita oikein mukavasti, sillä pian saattaa jo itse kuolema kolkuttaa ovelle, ja Beata on muutenkin luultavasta viimeinen 3. sukupolveen syntynyt.

213.jpg
Aleksein ensimmäinen koulupäivä ja poika on täyttä hymyä. Ei taida lapsiraukka tietää mikä perillä odottaa..

215.jpg
Myös Beatan ensimmäinen sana oli tuttipullo. Outoa. Kaipa se on sukuvika.

217.jpg
Suvussa taitaa myös kulkea nopea karismanoppimistaito. Aleksei oppi taaperona karisman muutamaa pistettä vajaaksi täydestä, ja Beata oppi Aleksiakin nopeammin.

218.jpg
Mummi pisti pojan ojennukseen, kun läksyt jäivät yömyöhään tekemättä. Vielä ensimmäisenä koulupäivänä! Ei tainnutkaan olla niin hauskaa koulussa kuin kuvittelit, Aleksei. Kuvassa muuten se pieni kirjastonurkka jota niin kovin hehkutan.

219.jpg
Leo onkin sitten palannut teleskoopin ääreen. Nyt toivottavasti ei kaapattaisi uudestaan.

220.jpg
Aina kun rakennan johonkin uuden talon, tulevat koirat kaivamaan pihalle kuoppia... Erittäin rasittavaa.

Se siitä. Hieman lyhyeksi ja tarkoituksettomaksi jäi tämäkin osa, mutta kommenttia saa laittaa :)